Fehérvár Ördögi Kör

A Fehérvár AV19 jégkorong- csapatának szurkolói csoportja.

Utolsó hozzászólások

Kiemelt témák

Címkék

Kategóriák

Facebook profil

Impresszum

Adatlap: Raon
Email: fehervarordogikor kukac gmail.com

Minden jog fenntartva!
(C) Raon, 2016

Rólunk

2016.08.13. 15:29 Raon

ordogikor_1.jpg

A Fehérvár Ördögi Kör szurkolói csoport a 2007-08-as szezonban jött létre. Alapvetően mindig is egy szurkolói hagyományok szerint nevesített baráti társaságot jelentett, amely a Volán EBEL-es indulása után alakult ki, bővült folyamatosan, és időnként cserélődik, időnként bővül még manapság is.
Emellett egy időben a Volán tábor újraszerveződésének idejében a szélesebb körű összefogás egyik - szintúgy hagyománytisztelő - lehetőségeként terveztünk vele, mint egyfajta nagyobb, befogadó halmazzal, extra közös nevezővel (ezért a "Kör" jelleg is, és a nyilvánvalóan szoros kapcsolódás a Fehérvári Ördögök csapatnévvel).

A baráti társaság a 2009-es évtől kezdve állandósult: nyolc-tíz fő jelenti a magot, és kétszer-háromszorennyi ember a szélesebb körű társaságot. A terv másik fele idővel okafogyottá vált, mert a szerveződés más irányokat vett. Ugyanezen okokból nem került sor a csoportunk bármilyen szintű előtérbe tolására sem, mert a klub szeretete, a meccsre járás és a közös szurkolás szerintünk mindig fontosabb, mint bármilyen más figyelemfelhívó pezsgés. Ez a hitvallásunk most sem változott, egyszerűen annyian jelezték már, hogy bizonyos dolgoknak azért csak érdemes lenne megadni a módját, hogy nekiduráltam magam, hátha a csoport fennállásának tíz éves évfordulójára elkészül az oldal...

Csoportunk messze nem a legjelentősebb, de nem is akarunk azzá válni: csak tesszük a dolgunkat, ahogy tőlünk telik, szurkolunk, utazunk, jól érezzük magunkat, és ebbe szeretünk bevonni bárki mást, ha úgy adódik, ennyi és nem több a dolgok lényege.

Törzshelyünk az állólelátón, közvetlenül a kamerák alatti két-három sorban található, és talán ez az egyetlen, amiben nem ismerünk semmilyen jófejséget. Az a rész hagyományosan a miénk és kész, már rengeteg hangszálunkkal megszolgáltunk érte, és mivel jó időben ki szoktunk érkezni a csarnokba a meccsekre, valami istentelen csodának kell történnie ahhoz, hogy odaférjen bárki más is. Időnként persze akadt egy-egy eltévedt csodaember, de elüldözni senkit nem szoktunk, csak megkérjük, hogy álljon egy kicsit lejjebb, vagy ha ez épp nem megoldható, hát szorítson helyet nekünk is és és próbálja megtámogatni, ahogy a meccsel együtt élünk. Tapasztalataink szerint az első szünetben öt ilyen eltévedt emberből három holtbiztosan menekül, egy kitart a meccs végéig, de soha többet nem jön felénk, egy meg ki tudja miért, de belénk szeret és onnantól ott maradt velünk törzstagnak. Mindegyőnk egyetért abban, hogy ez így voltaképpen kiváló hatékonyság az ördögi igéink terjesztésében.

A baráti keretek egyébként azt is jelentik, hogy az Ördögi Kör messze nem a megszokott értelemben vett szurkolói/ultra csoport - inkább annak egy hagyománytisztelő, de élményközpontúbb, lazább változata. Ami hagyománytisztelet, az vitán felül szent: a szurkolás, a nóták és rigmusok ismerete, a múlt tisztelete, és természetesen a csapat feltétlen szeretete jóban és rosszban is. Ebbe indokolt esetben néhány feszültséglevezetés még éppen beleférhet, de bármilyen szisztematikus negatívkodás nem. És el ne felejtsem a legfontosabbat: az őstermelői státusz nálunk nem belépési követelmény, de úgy általában bárkinek értelemszerű előnyt jelenthet a baráti fogadtatásban.

Ami lazábban kezelt nálunk, hogy bár régóta megvan a szent logónk, és a szuper, fantasztikus egyedi azonosítónk (aka Ördög Kör sisak), ezt nem kötelező viselni, és az összetartóbb egyen-dolgokra inkább csak az idegenbeli túrákon kerítünk sort. De akkor természetesen mindent bele érzéssel, és ennek nyomait nyögték már sokan Ljubjanától Znojmóig, arcfestéstől fogyasztásig, ahogy annak meg is kell legyen a rendje és a módja.
Aki összefutott már csoportunk marketing arcával, William Volánnal élőben, annak ezt nem is kell jobban magyarázni.

A jövőbeni terveink között természetesen sok szép és reményteljes apróság szerepel: elsősorban látvány. látvány, látvány, sapka, sál, melegítő, zászló... de ezek már évek óta tervek, így óvatosan írok efféléket. Ami biztos, hogy ha lépésben haladunk, elsőként itt lesz ez a blog, hellyel-közzel rendszeresen frissítve, és terveink szerint ezzel beletéve a közösbe azt, ami segíthet pár embernek kicsit kikerekíteni az Alba Volán életérzést, megtámogathatja az életre szóló elköteleződést, vagy szimplán csak "némi mosolyt csalhat az arcokra", ahogy a legkedveltebb klasszikusunk mondta egykoron.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogikor.blog.hu/api/trackback/id/tr310408146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása